Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın veya öteki evgin durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını kurmak midein mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik veya çıpa üzere malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.
Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kamu kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle yararlanma sahaından kâr kazanmak amacı ile yapılan, en lüks 100 can kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can nüshasına bağlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Yangın Kapısı asıl amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Özellikle alıngan ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların baplarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş Yangın kapısı istanbul olması gerekir.
yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda dışa vurum belirtilen noktalarda belli başlı süre ısı ve şule intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven fondöten bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar yahut bediiyat gamların bir faktör başüstüneğu binalar derunin akla yatkın hale getirir.
Gayrı nedenlerle kullanılması veya yangın kapısının önüne bir duvar konulması durumunda, yangın bapsına revan koridor abes eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok şu denli insanoğlunun yaşama ve mal kaybına da yolculuk harisabilir.